Sağlık

Dikkat! Bu ürünler beyne zarar veriyor

İSTANBUL (İGFA) –Diyetisyen Fatma Hasta Göral, Sao Paolo Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı tarafından yürütülen değerli araştırmanın detaylarını paylaştı.

Araştırmayı yürüten araştırmacıların yaş ortalaması 52 olan yaklaşık 11 bin kadın ve erkek hakkında bilgi topladığını kaydeden Diyetisyen Fatma Hasta Göral, ortalama 8 yıllık takipte yüzde 20’den fazlasını alan katılımcıların yüzde 20’ye ulaştığını söyledi. günlük kalorilerinin yüzde 28’i beynin genel hesaplamasında ve yüzde 28’i yürütme işlevinde olmak üzere ultra işlenmiş gıdalardan geliyor. Yüzde 25 daha hızlı düşüş yaşandığı kaydedildi. Bu ilişkinin 35 ile 59 yaş arasındaki yetişkinlerde daha güçlü olduğuna dikkat çeken Göral, “Yürütücü işlev, hedefleri planlama ve gerçekleştirme yeteneğimizle ilgilidir ve genel biliş, yürüme hareketleri, akıcı konuşma, “Bu nedenle bilişsel işlevdeki gerileme, günlük yaşamımıza müdahale edebilecek bir durumdur.”

EVDE TAZE YİYECEKLER PİŞİRİN

İnsanların ultra işlenmiş gıdaları düzenli olarak tükettiklerinde vücutlarının sağlıklı olması, hastalıklarla savaşması ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltması için ihtiyaç duyduğu lif, vitamin, mineral ve fitokimyasalları alamadığını belirten Göral, “Çünkü beynimizin bu makro maddelere her zaman ihtiyacı var. ve mikro besinlerin düzgün çalışmasını sağlar.Yetersiz beslenerek zihinsel olarak gelişemeyiz ve beynin motor becerileri zayıflar.Ayrıca işlenmiş gıdalar yüksek tansiyon, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve obezite riskini artırır.Bu da olumsuz etkileyebilir. beyin sağlığı. Bu bulgulara dayanarak, müşterilere hazır yemek ve atıştırmalıkları değiştirmeleri tavsiye ediliyor. Kendilerine evde taze malzemeler kullanarak yemek yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu